top of page

Ontwerp je eigen schoen

In samenwerking met Kops schoenen kunnen wij met u uw eigen schoen(en) ontwerpen. De flexibele maakwijze van Kops is erg arbeidsintensief maar het resultaat en de pasvorm zijn dan ook subliem te noemen, ook het vakmanschap is hierin goed te zien. Dit personal pair concept vergt een perfecte organisatie om de schoenen te kunnen maken. Van schoenen aanmeten tot het overhandigen van een KOPS personal pair gaan heel wat handelingen vooraf in onze winkel. Vervolgens wordt alles in eigen beheer van Kops schoenen te Schaijk gemaakt om de lijnen zo kort mogelijk te houden.


Puur persoonlijk

Bij ons in de winkel bepalen we de juiste maat van uw voeten door middel van pas schoenen. Hierbij worden eventuele aanpassingen genoteerd. Vervolgens kunt u de Leest (vorm) en het model (laag, middel of hoog) kiezen, de vele soorten en kleuren leer maken het schoenen samenstellen erg leuk en spannend. Ook kunt u kiezen voor een origineel borduursel of een persoonlijke print. Vervolgens zijn de kleur stikgaren en de kleur van het aflapgaren wat kenmerkend is voor de flexibele maakwijze. De kleur van de zolen is de volgende klus, vele kleuren maken de keuze weer een hele belevenis. Ook de veter en afwerking van de geschuurde kant zijkant is kiesbaar en om het compleet te maken kunnen we in dezelfde stijl/kleur een riem vervaardigen die perfect bij uw schoenen past.


Neem de tijd

Onze ervaring is dat alle bovenstaande keuzes overweldigend kan zijn. Daarom raden wij aan om rustig in de catalogus van Kops schoenen te kijken naar de vormen. kleuren, materialen, ect. Neem de tijd.


Echte ambacht

Nadat alles zorgvuldig is ingevuld gaan uw schoenen in productie. Moderne machines wisselen het proces af met antieke niet meer verkrijgbare machines om de schoenen te maken. Het begint met het uitsnijden van het leer op CNC gestuurde snijmachine, daarna naar de stikkerij waar alle deeltjes gesplit/geschalmd eventueel verstevigd, gewalkt, gezigzagd en uiteindelijk aan elkaar gelijmd en gestikt worden. Ook wordt hier de neus (versteviging voorkant) en de contrefort (versteviging achterkant) geplaatst. Hierna volgt de assemblage afdeling, hier worden de schacht en tussenzool in gelijmd voor het zwikken. Na het zwikken worden de schoenen doorgenaaid met een aflapper. Dan volgt het in lijmen van de zolen en schoenen voor het persen daarvan. Vervolgens worden de schoenen in meerdere malen geschrooid geschuurd en gepolijst om het juiste effect te verkrijgen. Het verven van de geschuurde zijkant is dan aan de beurt. Naturel, bruin of zwart wordt dan naar wens gekleurd op de finish afdeling begint het volgende vraagstuk om de mooiste leer met de juiste crème te verrijken. Na een korte droogtijd worden de schoenen nog voor een laatste keer gepoetst. De juiste veter ingeregen en voetbed van plantaardig gelooid leer geplaatst. Nadat de schoenen gefotografeerd en ingepakt zijn worden ze klaargemaakt om op te halen. Het maken van schoenen is een tijdrovende zaak, met honderden handelingen van vakmensen en machines. Kops schoenen stralen daarom ook echte ambacht uit met sporen van handwerk die op elke schoen terug te vinden zijn. Dit maakt uw schoenen uniek waar we dan ook ongelooflijk trots op zijn.


Comments


bottom of page