top of page

Podotherapie

Schoenen speciaalzaak Klaas Bijl kent alleen de individuele pasvorm. Waar nodig ook in samenspraak met de naastgelegen podotherapiepraktijk. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit afwijkingen van uw voeten en uw looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven zij preventieve adviezen.

Wanneer naar een podotherapeut?

Voor elk voetgerelateerd probleem kijkt uw podotherapeut naar een passende oplossing.


Soorten therapieën

  • Zolen

  • Schoenadvies

  • Wondbehandeling

  • Nagelbeugel

  • Instrumentele Behandeling

  • Ortheses


Is een verwijzing noodzakelijk?

Tot september 2011 had u altijd een verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist voor een bezoek aan de podotherapeut. De podotherapeut heeft een training ondergaan waardoor een verwijzing niet meer noodzakelijk is. Middels deze training, gegeven door de landelijke beroepsvereniging de NVvP, zijn onze podotherapeuten officieel gecertificeerd voor Direct Toegankelijkheid Podotherapie (DTP). Dit betekent dat u rechtstreeks “ zonder verwijzing “ terecht kunt bij ons.

Heeft u toch een verwijzing ontvangen van uw arts of behandelaar? Neem deze dan mee naar het eerste consult met uw podotherapeut.


Ziektekostenverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende pakketten. De kosten van podotherapie gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico. Wij adviseren u om uw eigen zorgverzekeraar vooraf te raadplegen naar de eventuele vergoedingen. Bent u diabetespatiënt? Dan krijgt u mogelijk ook een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Er kunnen geen rechten aan de externe links worden ontleend. Neem bij onduidelijkheden altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Comments


bottom of page